Wesele w Centrum Rozrywkowo-Konferencyjne Planeta
Wesele to ceremonia, do której z przyjemnością i wzruszeniem sięga się pamięcią. Biała suknia, roztańczeni goście, kulinarne doznania, piękny wystrój, i… ta jedyna – noc poślubna. Nasz fachowy zespół z przyjemnością pomoże Państwu zorganizować wspaniałe przyjęcie weselne, które na długie lata pozostanie w pamięci Państwa Młodych, oraz gości weselnych. Szef kuchni udzieli wielu cennych wskazówek dotyczących skomponowania odpowiedniego menu, uwzględniając wszystkie specjalne preferencje Młodej Pary, oraz życzenia gości. Jeśli obdarzycie nas zaufaniem zadbamy o każdy, najdrobniejszy szczegół dotyczący organizacji przyjęcia. Pomożemy dobrać odpowiednią dekorację kwiatową, oprawę muzyczną, aranżację sali i stołów, a nawet zamówimy limuzynę lub dorożki. Zadbamy również o to, by te szczególne dla Was chwile uwiecznił profesjonalny fotograf. Jednym słowem – dołożymy wszelkich starań, aby ten szczególny dzień był jednym z najpiękniejszych w Waszym życiu. Centrum Rozrywkowo-Konferencyjne zadba o to, aby Młoda Para poczuła się w dniu Ślubu naprawdę wyjątkowo.
W prezencie od hotelu Nowożeńcy otrzymają , w noc poślubną luksusowy apartament wraz ze śniadaniem, a w pierwszą Rocznicę Ślubu uroczystą kolację w restauracji Planeta .
Nie zapomnieliśmy także o Rodzicach i Gościach Pary Młodej. Przygotowaliśmy z myślą o nich specjalne ceny noclegów, w zależności od standardu pokoju. Z wielką przyjemnością zorganizujemy wesele Waszych marzeń w Restauracji Planeta Spędź ten wyjątkowy dzień z Nami!
Menu weselne
Menu weselne jest zawsze dopasowane do Państwa potrzeb i wymagań. Poniżej przedstawiamy nasze propozycje menu oraz przykładowy przebieg wesela. Końcową wersję menu ustalacie osobiście z naszym szefem kuchni oraz koordynatorem który wycenia menu.
Powitanie chlebem i solą przed Restauracją lub w holu restauracji. Nowożeńców wita Matka Pani Młodej lub przedstawiciel firmy . Goście wznoszą toast na szczęście Młodej Parze szampanem. Po toaście Młoda Para udaje się na sale bankietową , a obsługa zaprasza wszystkich do restauracji gdzie serwują:
Aperitif ( do wyboru )
- Lampka wina
Przystawka ( do wyboru ) – sugestia szefa kuchni
- Łosoś wędzony z musem paprykowym , kawiorem i sosem ziołowym a do tego wódka pałacowa
ewentualnie
- Fileciki z kurczaka w occie balsamicznym na sałacie lodowej
- Marynowana polędwiczka na ananasie
- Pieczony filet z drobiu marynowany w ziołach i occie balsamicznym
- Filet z łososia garnirowany
- Sałatka z kurczaka wędzonego z winogronami i orzeszkami
Zupa ( do wyboru ) – sugestia szefa kuchni
- Bulion z wiórkami jajecznymi , pietruszką i parmezanem
ewentualnie
- Krem grzybowy w chlebie
- Rosół z makaronem i jarzynkami
- Krem brokułowy z łososiem
- Krem ze szparagów z prażonymi płatkami migdałów
Danie główne ( do wyboru ) – sugestia szefa kuchni
- Polędwica wołowa w sosie borowikowym z ziemniakami i kompozycją sałatek
Smak tego dania wzbogaci lampka wytrawnego, czerwonego wina Cotes du Ventoux
ewentualnie
- Kaczka pieczona z jabłkiem i żurawiną, talarkami ziemniaczanymi i sałatką z czerwonej kapusty
- Pieczone polędwiczki w sosie bijou
- Warkocz z polędwiczki w sosie różowym z kopytkami i sałatką pekińską
- Łosoś w sosie cytrynowo-maślanym z ziemniakami i bukietem warzyw gotowanych na parze
Deser ( do wyboru ) – sugestia szefa kuchni
- Mus kawowy z panna cottą i frużeliną wiśniową
A do deseru polecamy doskonałe Chateau Belleve
ewentualnie
- Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
- Gruszka w sosie czekoladowym z gałką lodów
- Jogurtowy przysmak z pomarańczowym lustrem
- Rożki z polędwicy wołowej
- Rolada z perliczki z kurkami
- Rolada z łososia ze szpinakiem i serem dor blue
- Pasztet tradycyjny
- Cielęcina pieczona na sosie z garnie
- Polędwiczka ze szpinakiem
- Szynka wędzona w całości
- Deska rozmaitych serów (pleśniowych, wędzonych, ziołowych )
- Rolada łososiowa z marynowaną krewetką
- Roladki z pstrąga
- Łosoś pieczony cały w asyście pstrągów
- Pikle
- Koszyk pieczywa, masło
- Owoce sezonowe>
- Ciasto
Zimna płyta mięsna: (do wyboru)
- Polędwica angielska
- Schab faszerowany
- Polędwica wołowa po królewsku z pistacjami
- Galantyna z kaczki z wątróbką
- Rolada z indyka z morelami i śliwką wędzoną
- Rolada boczkowa
- Rolada cielęca z jabłkiem i pieczarkami
- Wędliny i szynki ( kiełbasa wiejska , kabanos, szynka wędzona, sopocka, szynka z indyka
Zimna płyta rybna: (do wyboru)
- Łosoś marynowany w jarzynach
- Ryba po grecku
- Śledź w miodzie z rodzynkami
- Kompozycja śledzi ( w oleju , śmietanie , miodzie i rodzynkami , buraczkach )
- Paluszki krabowe w sosie andaluzyjskim
- Owoce morza z pomarańczami
- Koktajl z krewetek
- Rolada z łososia ze szpinakiem i serem dor blue
- Śledź w śmietanie
- Roladki z pstrąga
Sałatki: (do wyboru)
- Sałatka ze świeżej papryki i kiełków
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka z sera wędzonego i selera
- Sałatka bałkańska
- Sałatka selerowali>
- Sałatka z kurczakiem i słonecznikiem
- Sałatka wegetariańska
Sosy: (do wyboru)
- Sos andaluzyjski
- Sos paprykowy
- Sos musztardowy
- Sos cumberland
- Sos pikantny
- Sos tatarski
- Chrzan z miodem
Napoje gorące i zimne
- Kawa, herbata
- Woda mineralna ,soki
Dbając o to, aby nie zabrakło Państwu sił do zabawy do białego rana, w ciągu nocy podamy:
Dania gorące ( do wyboru ) – sugestia szefa kuchni
- Filet drobiowy panierowany w płatkach zbożowych z pyzami ziemniaczanymi podany na grillowanej cukinii z ziołowym sosem de paris
- Sandacz pieczony podany na liściach szpinaku z musem paprykowym i kolorowym ryżem
- Ragout z sarny z gruszką i curry
- Gicz cielęca pieczona w jarzynach z niokami
- Polędwiczka w sosie jabłkowo-cebulowym z ziemniakami i surówką z marchewki
- Łosoś w porach z kalafiorem i ziemniakami
- Łosoś w sosie cytrynowo-maślanym ,ziemniaki, brokuły gotowane na parze
- Zrazy po myśliwsku
(wołowina duszona, sos z wędzonym boczkiem, kiełbasą, pieczarkami, ogórkiem kiszonym oraz koncentratem pomidorowym) - Barszcz czerwony z krokietem
Stół wiejski na zimno
- Szynka wędzona
- Kiełbasa wiejska
- Boczek pieczony
- Salceson
- Pasztet
- Smalec
- Oscypek
- Ogórki kiszone
- Chrzan
- Grzyby marynowane
- Chleb Wiejski
Stół wiejski na ciepło
- Prosiak płonący i Udziec wieprzowy podane w całości
- Golonka peklowana z jarzynami
- Kaszanka na ciepło z cebulą
- Pierogi (z kapustą , grzybami , szpinakiem ,mięsem)
- Pomidory faszerowane
- Kapusta kiszona zasmażana
- Ogórki kiszone
- Musztarda
- Chrzan
- Ketchup
- Chleb wiejski
- Masło
- Musztarda
- Chrzan
- Ketchup
Pakiety alkoholowe
Pakiet nr 1
Wódka, wino białe i czerwone – bez ograniczeń 70 PLN / os.
Pakiet nr 2
Wino białe i czerwone, wódka, piwo – bez ograniczeń 90 PLN / os.